Προγράμματα Ε.Ν.Γ.

Relay Service

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών άρχισε να λειτουργεί μία καινούργια υπηρεσία, η εξ αποστάσεως διερμηνεία στη Νοηματική και χειλεανάγνωση (RELAY SERVICE). Με τη νέα αυτή υπηρεσία ο/η κάθε κωφός/κωφή από όλη την Ελλάδα θα μπορεί να κατεβάζει την εφαρμογή (IRIS) στο κινητό του (διατίθεται δωρεάν) και με την οποία θα μπορεί να κάνει βιντεοκλήση. Θα εξυπηρετείται σε διάφορες περιπτώσεις διερμηνείας, πχ. για κλείσιμο ραντεβού σε γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, να πάρει πληροφορίες, να παραγγείλει φαγητό, να ρωτήσει κάτι σχετικό με υπόθεσή του και πολλά άλλα. Σε περίπτωση που μία διερμηνεία χρειάζεται πολύ χρόνο για να διεκπεραιωθεί, διότι απαιτούνται πολλές πληροφορίες, τότε θα πρέπει καλεί διερμηνέα δια ζώσης.

Από 1η Μαρτίου 2019 η υπηρεσία λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα έως Κυριακή, 24 ώρες. Δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής διερμηνέα, όλοι οι διερμηνείς που εργάζονται σε βάρδιες είναι πιστοποιημένοι, επαγγελματίες και μέλη του Σωματείου Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Η εφαρμογή αυτή μπορεί να εγκατασταθεί σε κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Android και σε κινητά με λειτουργικό iOS.

*Οι κωφοί – βαρήκοοι μπορούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή ακολουθώντας τις οδηγίες που βρίσκονται στην αρχική σελίδα του Εθνικού Ιδρύματος Kωφών www.idrimakofon.gr και στη διεύθυνση www.myiris.gr.
Η υπηρεσία παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ για κωφούς και βαρήκοους.

parallax background
 
 

Δια ζώσης Διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ.

Στην Ελλάδα διεξάγονται δύο προγράμματα δια ζώσης διερμηνείας στη Νοηματική γλώσσα για την κάλυψη των επικοινωνιακών αναγκών των Κωφών και Βαρήκοων πολιτών πανελληνίως, τα οποία διενεργούνται από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος και το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών και χρηματοδοτούνται από το κράτος.


Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος

Εθνικό Ίδρυμα Κωφών

 

Επικοινωνήστε μαζί μας


Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ΣΔΕΝΓ;
Έχετε κάποια απορία για τις εξετάσεις διερμηνέων;
Όποιος κι αν είναι ο λόγος, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Συμπληρώστε τη φόρμα και θα λάβετε απάντησή μας το συντομότερο δυνατό!